Hoe ziet jouw kledingkast eruit?
Hier vind je meer informatie, zodat ook jij een goede volleybaloutfit uit kunt zoeken.
Wanneer je lid bent van VC Condor kun je via onze webshop met korting kleding bestellen.
Als nieuw lid ontvang je een korting voor een uitgebreide basis set. Op het inschrijfformulier kun je aangeven welke maat je hebt en dan maken wij dat in orde.
Wat neem je allemaal mee?
Een tas is handig om al je spullen in te doen. Ook een bidon (die krijg je ook van ons) hoort in je basisset, omdat je dan tijdens de training even wat water kunt drinken. Voor de wedstrijden is er per team een teamkrat met bidons beschikbaar.
Naast een trainingspak of trui bestaat de kleding van een volleyballer eigenlijk uit 4 onderdelen:
Een (wedstrijd)shirt, een (korte) sportbroek, kniebeschermers en sportschoenen.
Shirt
Voor trainingen is een sportshirt voldoende – zorg dat het lekker zit en eventueel zweet op kan nemen. Grote prints op de voorkant zijn vaak niet handig wanneer je duikt naar een bal.
Sportbroek
Dames kiezen vaak tussen een strakke (zwarte) korte broek en een ‘gewone’ short. Voor competitiewedstrijden is een zwarte broek (bij VC Condor) verplicht.
Heren spelen vaak in een zwarte short met een binnenbroekje. Voor wedstrijden is een zwart/gele short geselecteerd.
Voor jeugd geldt bij trainingen dat iedere korte sportbroek goed is. Voor wedstrijden volgen zij de lijn van de dames en heren.
Kniebeschermers
De meeste volleyballers spelen met kniebeschermers om, wanneer er een onverwachte duik gemaakt wordt, de knieën te beschermen tegen lichte brand- en schaafwonden. Voor jeugdspelers adviseren we zeker om kniebeschermers te dragen. Na het sporten kunnen deze gewoon in de was gedaan worden. Dit is om te voorkomen dat de zweetlucht in de beschermer trekt en de geur aanwezig blijft.
Er zijn veel verschillende soorten en merken kniebeschermers. Hoe vaker deze actief gebruikt worden hoe sneller ze vervangen moeten worden. Kies hier voor een kniebeschermer die lekker zit en niet afglijdt.
Schoenen
Goede sportschoenen zijn van groot belang. Zeker bij jeugdspelers (die in de groei zijn). Wanneer er gesprongen wordt, dempt een goede sportschoen, waardoor de knieën minder belast worden (bij CMV nog minder belangrijk).
Bij intensief gebruik (2x trainen en wedstrijden) is het niet vreemd om na één (of uiterlijk twee) seizoen(en) de sportschoenen al te vervangen. Kies nooit voor tweedehands schoenen, omdat het voetbed dan al is ingelopen door iemand anders.
Merken van sportschoenen met goede demping zijn bijvoorbeeld Mizuno, Asics en Adidas. Sportschoenen zijn niet goedkoop, maar bij diverse (online) shops zijn er aan de start en aan het eind van ieder seizoen flinke acties. Modellen van een eerder jaar worden dan in de uitverkoop gedaan, waardoor je een maat 38 van een goede schoen bijvoorbeeld voor € 35 – € 50 euro kunt kopen.
Tot slot
Tot slot zit er in sommige sporttassen nog een rolletje sporttape, een scheidsrechtersfluitje, een ballenpomp, extra veters, slippers voor het douchen, enzovoort, maar dat is net wat je zelf prettig vindt om bij je te hebben.
Bij twijfel…
Mocht je niet zeker weten of je de juiste materialen hebt, neem dan contact op met je trainer. Die kan je vast en zeker op weg helpen met tips. We kunnen ons ook voorstellen dat de set kleding steeds vernieuwen een kostbare aangelegenheid is. Geldt dit ook voor jou, klik dan op onderstaande link voor meer informatie.
Een fijn seizoen toegewenst in ieder geval!